2023-09-18

Antar du utmaningen? Bli vintercyklist!

Nu är årets anmälan till utmaningen Vintercyklisten öppen! Ta chansen och var en av 30 deltagare som får dubbdäck i utbyte mot att du cyklar hela vintern.

Är du en av dem som ställer cykeln under vinterhalvåret för att istället ta bilen eller bussen till jobb och skola? Då kan Vintercyklisten vara nåt för dig. 

Som Vintercyklist förbinder du dig till att cykla minst tre dagar i veckan under perioden 1 dec - 31 mars. I utbyte får du dubbdäck, däckbyte, startpaket och massa kontakt med andra vintercyklister!

Sedan 2018 har Södertälje kommun anordnat utmaningen Vintercyklisten, i syfte att få fler att upptäcka fördelarna med att cykla året runt. Hittills har fler än 250 personer trotsat vintervädret och lärt sig tycka mycket om att cykla även vintertid. 

Nytt för i år är att även gymnasieelever har möjlighet att anmäla sig (med målsmans tillstånd). Därmed har åldersgränsen sänkts till 16 år. 

Fortsätter cykla året runt

Deltagarna från tidigare år har varit väldigt nöjda med sitt deltagande och kampanjen. I princip alla säger att de tänker fortsätta cykla året runt efter utmaningens slut.

Här är några röster från tidigare deltagare:

"Jag hinner tänka igenom dagens arbete när jag trampar hemåt vilket gör att jag kan koppla bort jobbet när jag kliver in genom dörren hemma."

"Utmaningen har fått mig att vilja cykla ännu mer."

"Jag tror jag blivit gladare av cyklingen, det ger större livskvalitet att cykla! Att inte rygga för lite skitväder ger en känsla av att klara av mer som smittar av sig på
resten av livet."

"Det är avstressande att cykla, det är alltid positivt att vara ute och uppleva vädret och årstidens förändringar, och cyklingen ger en "gratis-känsla" av att jag gjort något bra i dag."

Anmäl dig idag

Anta utmaningen och anmäl dig nu, men senast 30 oktober!

Läs mer om utmaningen 

Anmäl dig direkt här

 

En av tidigare deltagare, Lille-Vie, om hur hon tyckte att det var att cykla. Intervjun gjordes halvvägs in i perioden: