Tillbehör till cykeln

Händer det att du tar bilen för att du behöver kunna transportera saker eller kanske skjutsa barn? En lastcykel kan lösa det behovet, men det är inte alla som har utrymmet eller ekonomin för att kunna ha en lastcykel. Det finns dock många sätt att bygga på din vanliga cykel med tillbehör som gör cykeln till en ännu mer praktisk kompis i vardagen och på fritiden.

Några mindre tillbehör som du enkelt kan komplettera cykeln med är dessa:

  • Flaskhållare
  • Mobilhållare
  • Hållare för cykelpump
  • Starka lampor
  • Bagagestroppar som kan hålla fast packning på pakethållaren eller i cykelkorgen

Cykelkorg
Cykelkorgar kan sättas både framme på styret och hängas på pakethållaren bak. Det finns varianter som sitter helt fast och varianter som går att enkelt ta av och på. I en cykelkorg kan du enkelt få med dig extra kassar, en extra tröja eller dylikt.

Cykelkorg bak
En cykelkorg som du sätter på pakethållaren bak är oftast större och med lägre kant än cykelkorgar som sätts på styret. Det gör att det är lättare att tex transportera en sportbag, särskilt om korgen kompletteras med elastiska remmar som håller fast bagaget.

Pakethållare
En rejäl pakethållare kan även sättas framför styret, och kan då hålla större saker än en standardpakethållare.

Cykelväskor
Cykelväskor kan hängas från pakethållaren eller sättas framme på styret. Det finns vattentäta väskor, kylväskor och hundväskor. Många är lätta att hänga av och på och kan smidigt användas för att handla i, ha till och från jobb, träning och på utflykter.

Cykelvagn
Många som använder cykelvagnar har versioner som är gjorda för att skjutsa barn i, men det finns även vagnar som är gjorda för all möjlig slags last. Många är gjorda för att transportera packning under cykelresor men kan lika gärna användas för tex storhandling.

Elektrisk påhängsmotor
Önskar du ibland att din cykel var en elcykel men inte hela tiden? Då kan en elektrisk påhängsmotor kanske vara något för dig. Dessa kan alltså enkelt hängas på ena cykelhjulet och ge extra skjuts. Den blir inte riktigt lika stark som en riktig elcykel, men kan passa för den som ibland ska cykla extra långt eller cykla med packning eller vagn.